Follow us

Πανακότα με λευκή σοκολάτα

Πανακότα με λευκή σοκολάτα

Υλικά

Υλικά

600 ml κρέμα γάλακτος

250 ml γάλα πλήρες

1/4 κούπας λευκή ζάχαρη

50 γρ λευκή σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια

1 κσ κρύο νερό

3 κσ σκόνη ζελατίνης

1 στικ βανίλιας

Για τη σάλτσα σοκολάτας (για σερβίρισμα)

100 γρ κουβερτούρα, κομμένη σε κομμάτια

3/4 κούπας κρέμα γάλακτος

Παρασκευή

Σε μία βάση κοπής κόβουμε κατά μήκος το λοβό της βανίλιας και με τη μύτη του μαχαιριού αφαιρούμε τους σπόρους από το εσωτερικό της και τους τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξεκινήσει το μείγμα να βράζει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα.

Αφήνουμε στην άκρη για 2-3 λεπτά.

Κατόπιν, με το σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς το μείγμα.

Σε ένα μικρό μπολάκι διαλύουμε τη ζελατίνη στο κρύο νερό.

Στη συνέχεια τοποθετούμε το μπολάκι σε μπεν μαρί (μέσα σε ένα μεγαλύτερο σκεύος γεμάτο μέχρι να 2/3 με βραστό νερό) και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί εντελώς.

Αδειάζουμε το μείγμα της ζελατίνης στην κρέμα και ανακατεύουμε καλά.

Μόλις κρυώσει ελαφρά το μείγμα αδειάζουμε σε μπολάκια ή ποτήρια και καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.

Πριν σερβίρουμε, ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και όταν αρχίσει να βράζει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κομμένη κουβερτούρα.

Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να προκύψει ένα λείο αποτέλεσμα.

Ρίχνουμε τη σάλτσα σοκολάτας πάνω στην πανακότα και σερβίρουμε.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά