Follow us

Παραλλαγή τιραμισού σε ποτήρι

Παραλλαγή τιραμισού σε ποτήρι

Υλικά

2 κούπες κρέμα γάλακτος
1/4 κούπας λευκή ζάχαρη
1 κούπα τυρί μασκαρπόνε
1 κσ κακάο
1 κγ λικέρ Kahlua ή Tia Maria
1 κγ στιγμιαίο καφέ
12 μπισκότα σαβουαγιάρ ή μπισκότα σοκολάτας
30 γρ κουβερτούρα (για διακόσμηση)

Παρασκευή

Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ σε υψηλή ταχύτητα 1 κούπα κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, μέχρι να προκύψει μια σφιχτή σαντιγί. Τοποθετούμε στο ψυγείο. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το μασκαρπόνε με το κακάο, τον καφέ και το λικέρ. Αναμειγνύουμε το μείγμα του τυριού με τη σαντιγί απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης ή ξύλινη. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε μια σφιχτή σαντιγί και τοποθετούμε στο ψυγείο. Σε ένα μπλέντερ θρυμματίζουμε καλά τα μπισκότα. Για να συναρμολογήσουμε το γλυκό, τοποθετούμε στον πάτο ενός ποτηριού μία κσ από το μείγμα τυριού, από πάνω μία κσ σαντιγί και λίγα τριμμένα μπισκότα. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις και τρίβουμε λίγη κουβερτούρα για τη διακόσμηση. Αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο πριν καταναλωθεί.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.