Beignets (μπενιέ)

Beignets (μπενιέ)
υλικά
250 γρ. αλεύρι
100 ml γάλα
3 αβγά
60 γρ. βούτυρο

1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
2 κ.σ. σκούρο ρούμι
1 καψουλάκι βανίλια
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
ελάχιστο αλάτι
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
άχνη για το πασπάλισμα

παρασκευή

Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά σε βαθύ σκεύος και προσθέτουμε το γάλα χλιαρό. Κατόπιν ρίχνουμε τα βγά, ελαφρά χτυπημένα και το βούτυρο σε μαλακή μορφή. Οταν γίνει μια ζύμη ομοιογενής τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε φύλλο πάχους 1/2 εκ. και το κόβουμε σε στενές λωρίδεςπερίπου 10Χ3 εκ.. Τηγανίζουμε τα μπενιέ σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα κουμπάμε σε χαρτί απορροφητικό και τα ραντίζουμε με άχνη ή με ανθόνερο.


Γράψε την άποψή σου
Γλυκό

Κατηγορίες

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος