Follow us

Κάπκεϊκς "lemon pie"

Κάπκεϊκς "lemon pie"

Υλικά

υλικά (για 13-15 κάπκεϊκς)

170 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ. ζάχαρη

150 γρ. βούτυρο (εκτός ψυγείου)

45 ml γάλα (ένα φλ.του καφέ)

3 αβγά

1/2 φακελάκι μαγιά σε σκόνη

ελάχιστο αλάτι

1 κ.γ. ξύσμα από λεμόνι

2 καψουλάκια βανίλια

για την κρέμα:

70 γρ. ζάχαρη

15 γρ. βούτυρο φρέσκο

1 αβγό και 1 κροκάδι πολύ φρέσκα

1 κ.γ. κορν φλάουερ

1 1/2 λεμόνι, το χυμό

για τη μαρέγκα:

2 ασπράδια αβγών

30 γρ. ζάχαρη

παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο.

Ανακατεύουμε σ' ένα μπολ γάλα και αβγά.

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το μαλακό βούτυρο, το αλεύρι με τη βανίλια και τη μαγιά, τη ζάχαρη, ελάχιστο αλάτι και το μισό απο το μείγμα των αβγών και χτυπάμε να ενωθούν στην αρχή στη χαμηλή ταχύτητα.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα αβγών αυξάνοντας την ταχύτητα και χτυπάμε λίγο ακόμα.

Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύουμε με κουτάλι.

Γεμίζουμε κατά τα 3/4 με το μείγμα χάρτινες θήκες για κάπκεικς και τις τοποθετούμε στα φορμάκια (ή το βάζουμε κατ' ευθείαν σε φορμάκια σιλικόνης).

Τα ψήνουμε για 20' περίπου.

Για να φτιάξουμε την κρέμα λεμονιού: διαλύουμε το κορν φλάουερ μέσα στο χυμό λεμονιού.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να λυώσει η ζάχαρη.

Τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αβγό και κροκάδι, ελαφρά χτυπημένα και το χυμό με το κορν φλάουερ.

Ανακατεύουμε συνέχεια σε χαμηλή φωτιά με το σύρμα, μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα.

Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Οταν κρυώσουν και τα κέικ, σκάβουμε το κέντρο τους με ένα μικρό κουταλάκι -προσέχοντας να μην τρυπήσουμε τον πάτο- και τα γεμίζουμε με την κρέμα.

Για τη μαρέγκα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή.

Οταν αρχίσουν να πήζουν προσθέτουμε τη ζάχαρη σε δύο δόσεις, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Βάζουμε τη μαρέγκα σε κορνέ με φαρδειά μύτη και σκεπάζουμε τα κέικ μας.

Τα περνάμε ελάχιστα από το γκριλ, μέχρι να ροδίσει η μαρέγκα ή τα ροδίζουμε με το φλόγιστρο.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.tips: το κέικ που αδειάσαμε δεν το πετάμε! Το σερβίρουμε σε δυο μπολ με μια δυο κουταλιές από την κρέμα λεμονιού.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Γλυκά

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.