Follow us

H ελαφριά κρεμ μπριλέ (από το βιβλίο «52 Συνταγές υγείας – Πλήρης διατροφή για γερό οργανισμό»)

H ελαφριά κρεμ μπριλέ (από το βιβλίο «52 Συνταγές υγείας – Πλήρης διατροφή για γερό οργανισμό»)

Υλικά

Υλικά

1 αβγό

ασπράδια από 2 αβγά

600 ml γάλα (1,5% λιπαρά)

2 κουταλιές ζάχαρη (30 γρ.)

λίγο ηλιέλαιο, για λάδωμα

4 κουταλάκια ζάχαρη, για τις κρέμες

4 μερίδες/150 θερμίδες

Εκτέλεση

Xτυπάτε το αβγό με τα ασπράδια, ώστε να αναμειχθούν καλά.Zεσταίνετε το γάλα και, μόλις πάρει βράση, ρίχνετε μέσα τα αβγά και ανακατεύετε με 2 κουταλιές ζάχαρη.Λαδώνετε ελαφρώς 4 μικρά μπολ και αδειάζετε το μείγμα.

Τα τοποθετείτε σε ένα βαθύ ταψί, το οποίο γεμίζετε με νερό, μέχρι να καλύψει τα μπολ ως τη μέση.

Ψήνετε για 1 ώρα περίπου, στους 160ο C.Aφού ψηθούν, τα αφήνετε για 30 λεπτά να κρυώσουν ελαφρώς.

Στη συνέχεια, βάζετε 1 κουταλάκι ζάχαρη σε κάθε μπολ και τα τοποθετείτε στο φούρνο για λίγα λεπτά, ώστε να δημιουργηθεί κρούστα στην επιφάνεια κάθε κρέμας.Διατροφικά στοιχεία:ΕνέργειαΠρωτεΐνες

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά