H ελαφριά κρεμ μπριλέ (από το βιβλίο «52 Συνταγές υγείας – Πλήρης διατροφή για γερό οργανισμό»)

H ελαφριά κρεμ μπριλέ (από το βιβλίο «52 Συνταγές υγείας – Πλήρης διατροφή για γερό οργανισμό»)
Υλικά
1 αβγό
ασπράδια από 2 αβγά
600 ml γάλα (1,5% λιπαρά)
2 κουταλιές ζάχαρη (30 γρ.)
λίγο ηλιέλαιο, για λάδωμα
4 κουταλάκια ζάχαρη, για τις κρέμες

4 μερίδες/150 θερμίδες

Εκτέλεση

Xτυπάτε το αβγό με τα ασπράδια, ώστε να αναμειχθούν καλά.
Zεσταίνετε το γάλα και, μόλις πάρει βράση, ρίχνετε μέσα τα αβγά και ανακατεύετε με 2 κουταλιές ζάχαρη.
Λαδώνετε ελαφρώς 4 μικρά μπολ και αδειάζετε το μείγμα. Τα τοποθετείτε σε ένα βαθύ ταψί, το οποίο γεμίζετε με νερό, μέχρι να καλύψει τα μπολ ως τη μέση. Ψήνετε για 1 ώρα περίπου, στους 160ο C.
Aφού ψηθούν, τα αφήνετε για 30 λεπτά να κρυώσουν ελαφρώς. Στη συνέχεια, βάζετε 1 κουταλάκι ζάχαρη σε κάθε μπολ και τα τοποθετείτε στο φούρνο για λίγα λεπτά, ώστε να δημιουργηθεί κρούστα στην επιφάνεια κάθε κρέμας.

Διατροφικά στοιχεία:
Ενέργεια
Πρωτεΐνες


Γράψε την άποψή σου
Γλυκό

Κατηγορίες

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος