Follow us

Μανταρινάτο

Μανταρινάτο

Υλικά

Υλικά

10 μεγάλα μανταρίνια ή κλημεντίνες  

1 κ. αμυγδαλόψυχα 

650 γρ. ζάχαρη Άχνη ζάχαρη 

Εκτέλεση

Βγάζουμε τη φλούδα των μανταρινιών.

Τη βράζουμε ώσπου να μαλακώσει (γύρω στα 10 λεπτά) και την περνάμε από τη μηχανή του πουρέ.

Χοντροτρίβουμε τα αμύγδαλα στη μουλινέτα.

Βάζουμε σε κατσαρόλα τα μανταρίνια, τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη.

Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τις άκρες της κατσαρόλας.

Τραβάμε από τη φωτιά.

Μόλις μπορούμε να πιάσουμε το μίγμα με τα χέρια μας, το πλάθουμε σε μπαλίτσες ίσα με ένα καρύδι και τις βάζουμε σε λαδόκολα.

Τα κυλάμε σε άχνη ζάχαρη και τα βάζουμε ξανά σε λαδόκολα να στεγνώσουν.

Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.