Follow us

Πιτάκια με αμύγδαλο στο τηγάνι

Πιτάκια με αμύγδαλο στο τηγάνι

Υλικά

Υλικά

1 lit. γάλα 

20 γρ. ζάχαρη 

2 αυγά 

480 γρ. αλεύρι  

1 κ. αμύγδαλα 

100 γρ. σουσάμι 

200 γρ. ζάχαρη 

1 κ.σ. κανέλα  

Μέλι, βούτυρο  

Εκτέλεση

Χοντροτρίβουμε τα αμύγδαλα στη μουλινέτα πατώντας το κουμπί μόνο 2 φορές.

Κοσκινίζουμε και καβουρδίζουμε ελαφρά μαζί με το σουσάμι σε αντικολλητικό τηγάνι.

Τα βάζουμε σε μπολ και τα ανακατεύουμε μαζί με την κανέλα και τη ζάχαρη.

Φτιάχνουμε το χυλό: Ανακατεύουμε καλά σε λεκανάκι το γάλα, τα αυγά χτυπημένα, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι.

Προσθέτουμε σιγά –σιγά το αλεύρι δουλεύοντας συνεχώς το μίγμα με τον αυγοδάρτη ή με τα χέρια μας, μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.

Βάζουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγανάκι στη φωτιά (10 εκ.

διάμετρο) και το αλείφουμε με βούτυρο.

Ρίχνουμε με την κουτάλα της σούπας χυλό να καλύψει τον πάτο (όπως γίνονται οι κρέπες).

Τηγανίζουμε την πιτούλα από τη μια μεριά και μόλις φανούν φουσκάλες τη γυρίζουμε από την άλλη να ψηθεί γύρω στα 20 δευτερόλεπτα.

Βάζουμε τις πιτούλες σε πιατέλα.

Παίρνουμε μια –μια και την αλείφουμε καλά με μέλι.

Βάζουμε από πάνω 3 κ.σ από τη γέμιση με το αμύγδαλο.

Την τυλίγουμε ρολό και τη βάζουμε σε καθαρή πιατέλα.

Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν όλες οι πιτούλες.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Κέικ Σοκολάτα - Μήλο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτα-μήλο.

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.