Follow us

Γαλατόπιτα ξεβράκωτη (χωρίς φύλλο)

Γαλατόπιτα ξεβράκωτη (χωρίς φύλλο)

Υλικά

Υλικά

1 κ. γάλα 

1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 

400 γρ. ζάχαρη  

2 βανίλιες  Φλούδα από 1 πορτοκάλι 

1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού 

4 αυγά  

βούτυρο  

τριμμένη κανέλλα  

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Βουτυρώνουμε το ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο.

Ανακατεύουμε το γάλα , το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και τη φλούδα πορτοκαλιού σε κατσαρόλα.

Ανάβουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πήξει.

Αφαιρούμε τη φλούδα πορτοκαλιού και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Χτυπάμε καλά τα αυγά με τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού και ρίχνουμε λίγο –λίγο το καυτό μίγμα γάλακτος στα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια (όπως κάνουμε για το αυγολέμονο).

Όταν ενωθούν όλα τα υλικά, μεταφέρουμε το χυλό στο ταψί.

Ψήνουμε 45 λεπτά με 1 ώρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Πασπαλίζουμε με τριμμένη κανέλα και σερβίρουμε όταν κρυώσει.