Follow us

Πτι φουρ με σοκολάτα και τσίλι

Πτι φουρ με σοκολάτα και τσίλι

Υλικά

υλικά

200 γρ. κουβερτούρα πολύ καλής ποιότητας ( με κακάο τουλάχιστον 65%) σε κομμάτια

250 γρ. ζάχαρη

200 γρ. φρέσκο βούτυρο

1/3 φλ.τσ. αλεύρι

5 πολύ φρέσκα αβγά, κατά προτίμηση βιολογικά

1 κ.γ. τριμμένο τσίλι (ή εσπελέτ) καλής ποιότητας, ή λίγο περισσότερο, αν θέλετε πιό πικάντικη γεύση

ελάχιστο αλάτι

μικρά φορμάκια γιά πτι φουρ (γιά ποσότητα μεγέθους μικρού καρυδιού)

παρασκευή

Σε χαμηλή φωτιά λυώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε βαθύ σκεύος, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε 2'-3' να κρυώσει και προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, αφού τα έχουμε χτυπήσει προηγουμένως ελαφρά.

Ανακατεύουμε με το σύρμα των αβγών να ενσωματωθεί κάθε αβγό, πριν προσθέσουμε το επόμενο.

Προσθέτουμε μιά γεμάτη κουταλιά σούπας αλεύρι, το τσίλι, ελάχιστο αλάτι και ανακτεύουμε το μείγμα καλά.

Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια και ψήνουμε στο φούρνο γιά 10'-12', ανάλογα με το μέγεθος: η επιφάνεια πρέπει να είναι ελαφρά ξεροψημένη, αλλά το εσωτερικό μαλακό.

Αφήνουμε τα πτι φουρ να κρυώσουν μέχρι να μπορούμε να τα ξεφορμάρουμε και τα τοποθετούμε σε σχάρα γιά να κρυώσουν τελείως, μέχρι να ψήσουμε τα επόμενα.

Γίνονται 66-70 πτι φουρ. tips: o συνδυασμός της σοκολάτας με το καφτερό και μυρωδάτο πιπέρι από τριμμένη τσίλι πιπεριά ήταν συνηθισμένος στους Αζτέκους και θεωρείται κλασικός στη ζαχαροπλαστκή.

Δεν θα προκύψει κάτι ενοχλητικά καφτερό, αλλά μιά γεύση πικάντικη και εθιστική.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.