Follow us

Τούρτα όλο σοκολάτα

Τούρτα όλο σοκολάτα

Υλικά

υλικά

γιά το πεντεσπάνι:

80 γρ. αλεύρι

200 γρ. ζάχαρη

8 αβγά

40 γρ. κακάο σε σκόνη

ένα καψουλάκι βανίλια

γιά την κρέμα:

225 γρ. κουβερτούρα καλής ποιότητας (με τουλάχιστον 60% κακάο)

150 γρ. φρέσκο βούτυρο εκτός ψυγείου

6 πολύ φρέσκα αβγά

3/4 φλ.τσ. καβουρδισμένα αμύγδαλα γιά το γαρνίρισμα

παρασκευή

Γιά να φτιάξουμε το αφράτο παντεσπάνι, ανάβουμε το φούρνο στους 180ο και χωρίζουμε τα αβγά.

Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι ν΄αρχίσουν ν΄ασπρίζουν.

Προσθέτουμε το αλεύρι με τη βανίλια και το κακάο και σταματάμε μόλις γίνουν ένα μείγμα.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή και την προσθέτουμε σε τέσσερις δόσεις στο μείγμα, ανακατεύοντας κάθε φορά απαλά να ενσωματωθεί.

Βάζουμε το μείγμα σε μεγάλη στρογγυλή φόρμα με έλασμα, χωρίς οπή, βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με αλεύρι.

Ψήνουμε το παντεσπάνι γιά 35'-40'.

Βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο, που πρέπει να βγει καθαρό, γιά να ελέγξουμε το ψήσιμο.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα.

Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα νερό να βράσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και στερεώνουμε επάνω ένα μεταλικό σκεύος όπου βάζουμε τη σοκολάτα να λυώσει με τη ζέστη (μπαιν μαρί).

Χτυπάμε λίγο τ' αβγά ολόκληρα με τη ζάχαρη και τα βάζουμε σε κατσαρολάκι, σε πολύ χαμηλή φωτιά χτυπώντας συνέχεια μέχρι να αρχίσουν να πήζουν.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτουμε το βούτυρο που έχουμε ζεστάνει ελαφρά, σε παχύρευστη υφή.

Ανακατεύουμε καλά την κρέμα και τη βάζουμε στο ψυγείο γιά 30'.

Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρεις δίσκους, χρησιμοποιώντας μαχαίρι με πλατειά και μακρυά λάμα.

Τοποθετούμε το ένα κομμάτι σε πιατέλα και στρώνουμε επάνω το 1/4 της κρέμας, συνεχίζουμε με το δεύτερο και τον τρίτο δίσκο και στο τέλος καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά.

Ισιώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα και σκορπίζουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Γαρνίρουμε με ξύσμα σοκολάτας.tips: το γαρνίρισμα της τούρτας μπορεί ακόμα να γίνει με σαντιγύ, με κερασάκια μαρασκίνο, με φουντούκια αντί γιά αμύγδαλα, με όλα αυτά μαζί.

Στην κρέμα σοκολάτας μπορούμε να προσθέσουμε 3 κ.σ κονιάκ.

Η σοκολάτα κυριαρχεί σ' αυτό το πλούσιο γλυκό, γι' αυτό πρέπει να είναι εξαιρετικής ποιότητας.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.