Υλικά
υλικά
200 γρ. κουβερτούρα (τουλάχιστον 70% κακάο)
200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
100 γρ. κακάο σκόνη
1 κ.σ. στιγμιαίος καφές
1 κ.γ. ζάχαρη άχνη
1 κρόκος πολύ φρέσκου αβγού
3-4 σταγόνες άρωμα βανίλιας
παρασκευή
Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα ανοξείδωτο μπολ.
Σ' ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τον καφέ και τη ζάχαρη μέχρι να πάρει βράση.
Τη χύνουμε επάνω στη σοκολάτα, αφήνουμε να σταθεί δυό λεπτά και ανακατεύουμε αργά γιά να λυώσει η σοκολάτα.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε τον κρόκο και τη βανίλια.
Οταν γίνουν ένα μείγμα αφήνουμε να κρυώσει αρκετά, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να στερεοποιηθεί, περίπου μία ώρα.
Οταν σκλυρήνει αρκετά γιά να μπορεί να δουλευτεί, παίρνουμε μιά μικρή ποσότητα στην παλάμη μας και φτιάχνουμε μιά μπαλίτσα σαν μεγάλο κεράσι (αν κολλάει, βάζουμε λίγο κακάο στις παλάμες μας).
Την βάζουμε σε βαθύ πιάτο όπου έχουμε ρίξει το κακάο και τη γυρνάμε να τυλιχτεί.
Αν θέλουμε, τοποθετούμε τα τρουφάκια σε χαρτάκια.
Τα σερβίρουμε μετά από μία ώρα.tips: γιά πιό "γνήσια" γεύση σοκολάτας, μπορείτε να παραλείψετε τελείως τη ζάχαρη.