Follow us

Ταρτάκια με γέμιση σοκολάτας και φυστίκια Αιγίνης

Ταρτάκια με γέμιση σοκολάτας και φυστίκια Αιγίνης

Υλικά

υλικά

γιά τη ζύμη:

200 γρ. βούτυρο εκτός ψυγείου

160 γρ. αλεύρι

80 γρ. ζάχαρη άχνη

30 γρ. αμύγδαλα σε σκόνη

1 κρόκος αβγού

αλάχιστο αλάτι

γιά τη γέμιση: 

50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια

50 ml κρέμα γάλακτος πλήρης

3/4 φλ.τσ. φυστίκι Αιγίνης ψύχα, ανάλατη

μερικά κράνμπερις, προαιρετικά

φορμάκια γιά ταρτάκια

παρασκευή

Στο μίξερ χτυπάμε γιά 1' βούτυρο, αμυγδαλόσκονη, αλεύρι, ζάχαρη και μιά πρέζα αλάτι.

Προσθέτουμε τον κρόκο και συνεχίζουμε λίγα δευτερόλεπτα (δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα).

Σχηματίζουμε με τη ζύμη μιά σφαίρα, την πατάμε ελαφρά, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμεστο ψυγείο γιά 30'.

Ανάβουμε το φούρνο στους 170ο.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3 χιλ.

και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια στο μέγεθος που καλύπτει τα φορμάκια μας.

Τα πιέζουμε να εφαρμόσουν στα φορμάκια και τα ψήνουμε στο φούρνο γιά 8' περίπου -ανάλογα και με το μέγεθος.

Τα ταρτάκια πρέπει να έχουν ψηθεί, διατηρώντας όμως ανοιχτό χρώμα.

Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα ξεφορμάρουμε. Γιά να φτιάξουμε την κρέμα γκανάς σοκολάτας, βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί καλά.

Πριν πάρει βράση την κατεβάζουμε και ρίχνουμε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας να λυώσει.

Σε αντικολλητικό τηγανάκι καβουρδίζουμε με προσοχή τα φυστίκια γιά 1', ανακατεύοντας συνέχεια.

Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ολόκληρα ή κομμένα σε χοντρά κομμάτια.

Μόλις η γκανάς έχει κρυώσει αρκετά, παραμένοντας παχύρευστη, την μοιράζουμε στα ταρτάκια.

Βυθίζουμε από πάνω τα φυστίκια και μερικά κράνμπερις, αν μας αρέσουν.tips: μπορούμε να βάλουμε ποικιλία ξηρών καρπών (φυστίκια, αμύγδαλα, φουντούκια, όλα ελαφρά καβουρδισμένα).

Μπορούμε, ακόμα, να προσθέσουμε κομματάκια φλούδας πορτοκαλιού γκλασέ ή και σταφίδα ξανθή.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.