Υλικά
υλικά
ένα φύλλο σφολιάτας (κατά προτίμηση βουτύρου)
1 φλ.τσ. ζάχαρη
1 αβγό χτυπημένο
παρασκευή
Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο.
Σε μιά επιφάνεια απλώνουμε το φύλλο της ζύμης και ισιώνουμε με μαχαίρι το τελείωμα, ώστε να έχουμε ένα παραλληλόγραμμο, πάχους περ.
5 χιλ.
Περνάμε την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με όση ζάχαρη θέλουμε.
Τυλίγουμε τις δύο μακρυές πλευρές της ζύμης προς τα μέσα σε αντικρυστά ρολά, μέχρι να συναντηθούν και να ενώσουν στο κέντρο.
Αλείφουμε πάλι με αβγό και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Διπλώνουμε το ένα ρολό επάνω στο άλλο και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο γιά 10'-15' ώστε να κοπεί ευκολότερα.
Απλώνουμε χαρτί ψησίματος σε ταψί και το βουτυρώνουμε ελαφρά.
Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε φετάκια πάχους 1 εκ.
και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Πατάμε ελαφρά με τα δάχτυλα κάθε παλμιέ να οριζοντιωθεί γιά να ψηθεί ομοιόμορφα.
Τα ψήνουμε μέχρι να καραμελώσει η επιφάνεια και να πάρουν χρώμα, τότε τα βγάζουμε και τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά.
Οταν ροδίσει καλά και αυτή η επιφάνεια τα βγάζουμε.