Υλικά
υλικά
450 γρ. κουβερτούρα καλής ποιότητας με κακάο πάνω από 60%
125 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
50 ml ουίσκυ
κακάο σκόνη γιά το τύλιγμα
χάρτινες θηκούλες
παρασκευή
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη λυώνουμε σε μπαιν μαρί (σε μεταλικό ή πυρέξ σκεύος, που στηρίζουμε επάνω από κατσαρολάκι με καυτό νερό).
Οταν πλησιάζει να λυώσει, ανακατεύουμε ελαφρά και αποσύρουμε.
Βάζουμε την κρέμα σε κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε.
Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τη λυωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε εκτός φωτιάς μέχρι να γίνει ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτουμε το ουίσκυ και ανακατεύουμε πάλι.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι, ώστε να μην έχει βάθος πάνω από 2 εκ.
και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί.
Οταν έχει σκληρύνει αρκετά, το κόβουμε σε μικρά καρέ (τετράγωνα κομμάτια) περίπου 3Χ3 εκ.
, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με αρκετό κακάο και τα τοποθετούμε σε χάρτινες θήκες.tips: μπορούμε να τα κάνουμε στρογγυλά, χρησιμοποιώντας το ειδικό κουταλάκι (γιά μπαλάκια πατάτας) και να τα τυλίξουμε κατόπιν στο κακάο.
Τα ίδια σοκολατάκια γίνονται και με Γκραν Μαρνιέ, Κουαντρώ, ρούμι, κονιάκ.