Υλικά
υλικά γιά 8 μικρά κέικ
160 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
160 γρ. κρέμα κάστανου γλυκειά
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
120 γρ. ζάχαρη άχνη
120 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
4 αβγά μέτρια
20 γρ. βούτυρο
παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Βάζουμε τη σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια, να λυώσει μαζί με το βούτυρο, σε μπαιν μαρί (επάνω από κατσαρολάκι με καυτό νερό).
Χωρίζουμε τους κρόκους από τ' ασπράδια των αβγών.
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε μαρέγκα σφιχτή.
Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε την κρέμα κάστανου με την κρέμα γάλακτος και τα κροκάδια των αβγών.
Προσθέτουμε το αλεύρι με τη μαγιά, ανακατεύουμε και μετά τη σοκολάτα και ανακτεύουμε να γίνει ένα μείγμα ομοιογενές.
Προσθέτουμε τμηματικά τη μαρέγκα, ανακατεύοντας κάθε φορά απαλά να ενσωματωθεί στο υπόλοιπο μείγμα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 8 φορμάκια γιά κέικ, βουτυρωμένα και πασπαλισμένα με αλεύρι.
Τα βάζουμε στο φούρνο γιά 15'-20'.
Αφήνουμε να κρυώσουν. tips: αν θέλουμε τα κέικ ακόμα πιό υγρά και μαλακά, ενώ είναι ακόμα χλιαρά τα σκεπάζουμε με μεμβράνη.