Follow us

Γαλλικές φρυγανιές

Γαλλικές φρυγανιές

Υλικά

υλικά

8 φέτες λευκού ψωμιού, της προηγούμενης μέρας (όχι του τοστ)

250 ml γάλα

2 αβγά 

100 γρ. ζάχαρη 

3 κ.σ. βούτυρο

κανέλα

παρασκευή

Σ΄ ένα μεγάλο βαθύ πιάτο ανακατεύουμε το γάλα με 3 κ.σ ζάχαρη μέχρι να λιώσει.

Σε άλλο βαθύ πιάτο χτυπάμε καλά τα αβγά.

Βυθίζουμε τις φέτες του ψωμιού στο γάλα με τη ζάχαρηγιά 1'.

Στο μεταξύ, βάζουμε το μισό βούτυρο να κάψει σε αντικολλητικό τηγάνι.

Παίρνουμε μία μία φέτα ψωμιού και τη βυθίζουμε στο αβγό, γυρίζοντάς την να καλυφθεί καλά.

Τη βάζουμε στο τηγάνι και την αφήνουμε να ροδίσει 1'-2' από κάθε πλευρά.

Τοποθετούμε τις φέτες σε πιατέλα και τις ραντίζουμε με άφθονη ζάχαρη και λίγη κανέλα.

Τις σερβίρουμε αμέσως.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Κέικ Σοκολάτα - Μήλο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτα-μήλο.

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.