Υλικά
υλικά
250 γρ. βούτυρο φρέσκο καλής ποιότητας
250 γρ. ζάχαρη
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.σ. μπράντυ ή Κουαντρώ
1 κ.γ. υγρό απόσταγμα βανίλιας
1 1/2 φλ.τσ. μαρμελάδα κυδώνι
ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα
παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο (που το έχουμε αφήσει να μαλακώσει εκτός ψυγείου) με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει, 5'-6'.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά χτυπώντας να ενσωματωθούν, και τη βανίλια.
Ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι ή στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακιά, που να μην κολλάει.
Ενδιαμέσως προσθέτουμε το αλκοόλ.
Την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1/2 εκ.
και κόβουμε δισκάκια διαμέτρου 5 εκ.
Με κουταλάκι τοποθετούμε λίγη μαρμελάδα στη μέση και το καλύπτουμε με άλλο δισκάκι.
Πατάμε το τελείωμα με πιρούνι γύρω γύρω να κλείσει καλά.
Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, περίπου 30'-40΄.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα τυλίγουμε στην άχνη.
Τα τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με άχνη.