Follow us

Μαλακά cookies με νιφάδες μαύρης σοκολάτας

Μαλακά cookies με νιφάδες μαύρης σοκολάτας

Υλικά

υλικά

240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

240 γρ. καστανή ανεπεξέργαστη ζάχαρη

140 γρ. βούτυρο φρέσκο (εκτός ψυγείου)

280 γρ. νιφάδες (chips) μαύρης σοκολάτας, καλής ποιότητας (κατά προτίμηση με 60% κακάο)

1 αβγό σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.γ. υγρό άρωμα βανίλιας

1/2 κ.γ. σόδα σε σκόνη

1/2 κ.γ. αλάτι

3/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

παρασκευή

(η ζύμη πρέπει να προετοιμαστεί 24-36 ώρες νωρίτερα)Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν΄ ασπρίσει και να αφρατέψει, περίπου 4'-5'.

Προσθέτουμε το αβγό και τη βανίλια και χτυπάμε να ενωθούν.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, το μπέικιν, το αλάτι.

Το προσθέτουμε στο άλλο μείγμα τμηματικά, ανακατεύοντας με σπάτουλα, και μόλις ενωθούν τα υλικά σταματάμε (αυτό μπορεί να γίνει και στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, αλλά θέλει προσοχή να μην παραχτυπηθεί).

Ανακατεύουμε μέσα τις νιφάδες σοκολάτας με κουτάλι.

Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 24 ώρες και ακόμα καλύτερα 36 ώρες.

Όταν είναι έτοιμη για χρήση θα την αφήσουμε να σταθεί 20' για να μαλακώσει ελαφρά.

Κόβουμε με κουτάλι κομμάτια της ζύμης σε μέγεθος μπαλίτσας του πινγκ πονγκ και τα ακουμπάμε σε μέτριο ταψάκι καλυμμένο με χαρτί ψησίματος, σε απόσταση 3εκ.

μεταξύ τους.

Τα πατάμε ελαφρά στη μέση με τη ράχη κουταλιού .

Βάζουμε ξανά το ταψάκι στο ψυγείο για 15' και ανάβουμε το φούρνο στους 180ο.

Τα ψήνουμε για 14' περίπου (λίγο λιγότερο αν σας έχουν βγει μικρότερα), μέχρι να ροδίσουν αλλά να είναι μαλακά.

Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να σταθούν 2'.

Μετά τα παίρνουμε με προσοχή με το χαρτί και τα ακουμπάμε σε σχάρα για να κρυώσουν.

Επαναλαμβάνουμε το ψήσιμο με την υπόλοιπη ζύμη.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.