Follow us

Αχλάδια σε αρωματικό σιρόπι

Αχλάδια σε αρωματικό σιρόπι

Υλικά

υλικά

4 μεγάλα αχλάδια ή 6 μικρότερα

260 γρ. ζάχαρη

1 λ. νερό

μυρωδικά  (όσα από αυτά θέλετε):

ξύλο κανέλας

1 κ.σ. γαρύφαλλα

2 αστεροειδείς γλυκάνισους

1 λοβό βανίλιας

5-6 φετάκια φρέσκου τζίντζερ

1/2 λεμόνι

1 κ.σ. σταφίδα μαύρη (προαιρετικά)

παρασκευή

Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στα 4, αφαιρούμε σπόρους και μεμβράνες.Σε μέτρια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το λεμόνι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα αχλάδια (μαζί με τη σταφίδα, αν θέλουμε) και τα μυρωδικά που θέλουμε (σχίζουμε τη βανίλια και ξύνουμε με κουταλάκι τα σποράκια, τα βάζουμε στο σιρόπι μαζί με το λοβό) και μισοσκεπάζουμε.

Αφήνουμε να σιγοβράσουν σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα αχλάδια, χωρίς να χάσουν το σχήμα τους, πράγμα που θα πάρει 15'-25', ανάλογα με το είδος των αχλαδιών.

Τα βγάζουμε από το σιρόπι αμέσως και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Αν δεν τα χρησιμοποιήσουμε αμέσως, τα ξαναβάζουμε στο κρύο σιρόπι και τα συντηρούμε στο ψυγείο.

Με αυτά τα αχλάδια και το σιρόπι τους συνοδεύουμε παγωτό βανίλια, υγρό κέικ σοκολάτας ή τα περιχύνουμε με ζεστή σος σοκολάτας ή τα σερβίρουμε με λίγη σαντιγί.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.