Follow us

Πανακότα με φρέσκα ροδάκινα

Πανακότα με φρέσκα ροδάκινα

Υλικά

υλικά γιά 6 άτομα

3 μεγάλα ροδάκινα καθαρισμένα 

2 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος πλήρης

1/3 φλ.τσ. ζάχαρη

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

2 1/2 κ.γ. ζελατίνα σε σκόνη

2 κ.σ. λικέρ Αμαρέττο

καβουρδισμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)

παρασκευή

Κόβουμε τα καθαρισμένα ροδάκινα σε φέτες και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ (πρέπει να βγει 1 1/2 φλ.τσ.

πολτός).

Ανακατεύουμε στον πολτό το λεμόνι και κρατάμε στο ψυγείο.

Σε ένα βαθύ, αντικολλητικό σκεύος βάζουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζελατίνα και την αφήνουμε 4'-5' να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και βάζουμε το σκεύος σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε 3' να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε στην κρέμα τον πολτό του ροδάκινου.

Ανακατεύουμε να γίνει μία κρέμα ομοιογενής και προσθέτουμε το Αμαρέττο.

Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 φορμάκια και αφήνουμε στο ψυγείο γιά 4 ώρες τουλάχιστον (μπορούμε να τη φτιάξουμε από την προηγουμένη και να την αφήσουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο).

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο αμύγδαλο.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.