Follow us

Γλυκό ψυγείου με πεπόνι σε ποτήρια

Γλυκό ψυγείου με πεπόνι σε ποτήρια

υλικά γιά 8 ποτήρια

300 γρ. σάρκα από ώριμο, μυρωδάτο πεπόνι
200 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή Φιλαδέλφια
3 αβγά, απολύτως φρέσκα, κατά προτίμηση βιολογικά
40 γρ. ζάχαρη
20-24 μπισκότα σαβουαγιάρ
200 γρ. κρέμα γάλακτος
150ml λικέρ που σας αρέσει (Μαρασκίνο, Κουαντρώ, Γκραν Μαρνιέ ταιριάζουν περισσότερο)
5 κ.σ. γάλα
1/2 φλ.τσ. αμύγδαλο καβουρδισμένο και τριμμένο

παρασκευή

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ(χωρίς να προσθέσουμε ζάχαρη) και τη βάζουμε στο ψυγείο. Κόβουμε τη σάρκα του πεπονιού σε μικρότερα κομμάτια, αφαιρώντας τα πολλά υγρά που θ' αφήσει, και τη χτυπάμε στο μπλέντερ με τη μισή ζάχαρη. Τη διατηρούμε στην κατάψυξη μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε (όχι πάνω από 15'). Χτυπάμε στο μίξερ τα κροκάδια των αβγών με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρεμώδη. Προσθέτουμε τμηματικά το μασκαρπόνε (που έχουμε προηγουμένως δουλέψει λίγο, να γίνει αφράτο). Οταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, προσθέτουμε τμηματικά τη σαντιγύ και ανακατεύουμε με κουτάλι. Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα τα ασπράδια, χτυπημένα σε μαρέγκα σφιχτή, τμηματικά και ανακατεύοντας απαλά να ενσωματωθούν.

Αδειάζουμε το λικέρ σε βαθύ πιάτο και το ανακατεύουμε με το γάλα. Εχουμε έτοιμα τα ποτήρια σερβιρίσματος (κατά προτίμηση κοντά και φαρδειά, σαν αυτά του ουίσκυ). Βουτάμε μερικά σαβουαγιάρ στο λικέρ γιά λίγα δευτερόλεπτα, τα βάζουμε στον πάτο αντίστοιχων ποτηριών. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα μπισκότα και τα ποτήρια. Μοιράζουμε από πάνω το μείγμα του πεπονιού και στη συνέχεια την κρέμα μασκαρπόνε. Βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο, σκεπασμένα με μεμβράνη γιά να μην πάρουν ξένες μυρωδιές, μέχρι το σερβίρισμα (τουλάχιστον 3 ώρες). Γαρνίρουμε με το καβουρδισμένο αμύγδαλο και σερβίρουμε.

(σημ. το ίδιο γλυκό γίνεται με ροδάκινο αντί γιά πεπόνι, σε αντίστοιχη ποσότητα).

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.