Follow us

Μους λευκού τυριού με φράουλες

Μους λευκού τυριού με φράουλες

Υλικά

Υλικά γιά 6 άτομα

250 γρ. τυρί Φιλαδέλφια ή μασκαρπόνε*

200 γρ. φράουλες (ή ανάμεικτες με φραμπουάζ )

125 γρ. ζάχαρη άχνη

30 γρ. ζάχαρη

80 ml κρέμα γάλακτος πλήρης

3 αβγά

3 φύλλα ζελατίνας (των 2 γρ. καθένα)

παρασκευή

Πλένουμε τα φρούτα και κόβουμε τις φράουλες στη μέση, αν είναι μεγάλες.

Βάζουμε τη ζελατίνα να μουλιάσει σε σ' ενα μπολ με νερό.Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη άχνη με τα αβγά μέχρι να γίνει μιά ρευστή, βελούδινη κρέμα.

Στίβουμε τη ζελατίνα και την λυώνουμε με 2 κ.σ βραστό νερό, ανακατεύοντας να διαλυθεί εντελώς.

Την προσθέτουμε στην κρέμα των αβγών και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα σε σαντιγύ.

Χτυπάμε λίγο με πιρούνι το τυρί να αφρατέψει. Σ' ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τυρί με την κρέμα των αβγών λίγη λίγη, ανακατεύοντας με το σύρμα των αβγών, ώστε να γίνει ένα μείγμα ομοιογενές.

Προσθέτουμε τη σαντιγύ και ανακατεύουμε με προσοχή, να αναμειχθεί.

Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα φρούτα. Σε μιά μέτρια κατσαρόλα βάζουμε τα φρούτα μαζί με 30 γρ.

ζάχαρη και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λυώσει τελείως η ζάχαρη.

Ανακατεύουμε, μεταφέρουμε σε μπολ και μόλις κρυώσουν τα βάζουμε στο ψυγείο. Μοιράζουμε τη μους τυριού σε 6-7 ποτήρια ή μπολ και βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον γιά 1 ώρα, ώστε να πήξει.

Τη στιγμή του σερβιρίσματος βάζουμε από πάνω τα φρούτα με το σιρόπι τους.* η μους έχει πιό πλούσια γεύση με το μασκαρπόνε

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά