Υλικά
υλικά
Παντεσπάνι για τούρτα δικό σας ή έτοιμο, κομμένο σε τρεις δίσκους
200 γρ.κουβερτούρα, τουλάχιστον 55% κακάο
500 γρ. ώριμες φράουλες καθαρισμένες και κομμένες φετάκια
7-8 φράουλες ολόκληρες
200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρών
150 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ (ή 300 γρ. έτοιμη σαντιγύ ζαχαροπλαστείου)
1 βανίλια σκόνη (βανιλίνη)
150 γρ. νερό
1 σφηνάκι λικέρ φράουλα ή κιρς (αλλά ταιριάζει και Κουαντρό ή Γκραν Μαρνιέ))
σιρόπι: 200 ml νερό με 70 γρ. ζάχαρη
παρασκευή
Φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό.
Μόλις κοχλάσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5', ανακατεύοντας για να λιώσει η ζάχαρη.
Βγάλτε από τη φωτιά και προσθέστε το λικέρ.Τοποθετούμε πάνω από νερό που σιγοβράζει ένα μεταλλικό ή γυάλινο σκεύος για να διαλύσουμε την κρέμα με τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί.
Βάζουμε στο σκεύος πρώτα την κρέμα και όταν ζεσταθεί καλά προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη βανίλια.
Ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει το μείγμα ομοιογενές και αφήνουμε να κρυώσει.Τοποθετούμε τον ένα δίσκο από το παντεσπάνι σε πιατέλα και ραντίζουμε με το 1/3 από το σιρόπι μας.
Απλώνουμε επάνω το 1/3 της κρέμας σοκολάτας και τις μισές φράουλες σε φετάκια.
Βάζουμε από πάνω τον δεύτερο δίσκο και ραντίζουμε με το μισό από το υπόλοιπο σιρόπι.
Απλώνουμε τη μισή από την υπόλοιπη κρέμα και τις κομμένες φράουλες που έμειναν.
Τέλος, βάζουμε τον τρίτο δίσκο, ραντίζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι και απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας που έμεινε.
Γαρνίρουμε την επιφάνεια της τούρτας με τη σαντιγύ και τις ολόκληρες ή κομμένες στη μέση φράουλες, με τον τρόπο που θέλουμε.