Follow us

Στρούντελ από φύλλο σφολιάτας γεμισμένο με κρέμα φράουλας (συνταγή από το Βιτάμ)

Στρούντελ από φύλλο σφολιάτας γεμισμένο με κρέμα φράουλας (συνταγή από το Βιτάμ)

Υλικά

Υλικά

Βαθμός δυσκολίας: μετριος Χρόνος προετοιμασίας: 20 Χρόνος μαγειρέματος: 25 Μερίδες: 6-8  

1 φύλλο σφολιάτας 

Υλικά για την κρέμα: 

8 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις  

3 κουταλιές σούπας κοφτές κορν φλάουρ

½ κούπα του τσαγιού ζάχαρη  

λίγο αλάτι

2 ½ κούπες τσαγιού γάλα φρέσκο

3,5% 2 ½ κουταλιές της σούπας Βιτάμ

1 βανίλια καψούλι

2-3 κουταλίες της σούπας μαρμελάδα φράουλας  

3 κρόκοι αυγών χτυπημένα και 1 κρόκο για το άλειμμα

150 γρ. φρέσκιες φράουλες  

λίγη ζάχαρη άχνη για γαρνιτούρα 

εκτελεση

Σε χαμηλή θερμοκρασία ζεσταίνετε το γάλα με μία πρέζα ζάχαρης (για να μη μας καεί το γάλα) Σε ένα μικρό κόσκινο ή σιτάκι ψιλό ρίξτε μαζί τη ζάχαρη, το αλάτι, κορν φλάουρ, αλεύρι, βανίλια και κοσκινίστε μέσα σε μία λεκάνη Προσθέστε το μίγμα του αλευριού μέσα στο χλιαρό γάλα και με το σύρμα έως ότου ομοιογενοποιηθούν και σφίξουν.

Βγάλτε το από τη φωτιά, αφήστε να πέσει αρκετά η θερμοκρασία και ρίξτε τους κρόκους από τα αβγά και το Βιτάμ και ανακατέψτε με το σύρμα δυνατά έως ότου το Βιτάμ λιώσει και οι κρόκοι ομοιογενοποιηθούν με τα υπόλοιπα Υλικά και ζεστάνετέ τα σε χαμηλή θερμοκρασία.

Τοποθετήστε την κρέμα στο ψυγείο για μισή ώρα και μόλις κρυώσει προσθέστε την φρέσκια φράουλα και τη μαρμελάδα και ανακατέψτε καλά.

Σε ένα μέτριο ταψί αλείψτε το με Βιτάμ, κόψτε το ένα φύλλο της σφολιάτας σε 2 παραλληλόγραμμα κομμάτια και τοποθετήστε το ένα στον πάτο του ταψιού, απλώστε την κρέμα στην επιφάνεια του και αφήστε 2 εκατοστά από το τελείωμα της κάε πλευράς.

Χτυπήστε 1 κρόκο αυγού και με το πινέλο αλείψτε το περίγραμμα της σφολιάτας που δεν έχει κρέμα.

Κλείστε με το υπόλοιπο φύλλο της σφολιάτας τοποθετώντας το ακριβώς πάνω στο άλλο Με ένα πιρούνι πατήστε τις άκρες καλά και χαράξτε ελαφρά το πάνω μέρος από το καπάκι.

Αλείψτε με αυγό την επιφάνεια από το καπάκι της σφολιάτας.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 25΄

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.