Follow us

Μιλφέιγ µε κρέµα µαστίχας και φράουλες

Μιλφέιγ µε κρέµα µαστίχας και φράουλες

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΜΙΛΦΕΪΓ

Χρόνος προετοιµασίας: 1 ώρα

2 έτοιµα φύλλα χωριάτικα για πίτα
½ φλιτζάνι βούτυρο
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
500 γρ. φράουλες
½ κουτ. γλυκού κανέλα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
200 γρ. µασκαρπόνε
300 ml κρέµα γάλακτος
2 σταγόνες µαστιχέλαιο
½ στικ βανίλια φρέσκια
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 190 οC. Απλώνουµε το ένα φύλλο σε ένα ταψί και το αλείφουµε µε βούτυρο. Το πασπαλίζουµε µε τη µισή ζάχαρη και την ανάλογη κανέλα. Τοποθετούµε από πάνω το δεύτερο φύλλο, το αλείφουµε µε το υπόλοιπο βούτυρο και το πασπαλίζουµε µε την υπόλοιπη ζάχαρη και κανέλα. Κόβουµε το φύλλο κατά µήκος στη µέση και µετά σε 6 λωρίδες ώστε να έχουµε 12 κοµµάτια. Τα ψήνουµε για 7-8 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν. Βάζουµε την άχνη στην κρέµα γάλακτος και κάνουµε σαντιγί. Προσθέτουµε το µαστιχέλαιο, τα σποράκια από τη βανίλια και το µασκαρπόνε. Δουλεύουµε την κρέµα σε χαµηλή ταχύτητα µέχρι να γίνει λεία και αφράτη. Καθαρίζουµε τις φράουλες και τις κόβουµε φετάκια. Βάζουµε την κρέµα σε κορνέ και φτιάχνουµε τα µιλφέιγ µε βάση ένα φύλλο, µετά µπόλικη κρέµα, φράουλες και από πάνω ένα φύλλο ακόµη. Πασπαλίζουµε µε ζάχαρη άχνη.

TIPS
* Μόλις πάρουν χρώµα τα φύλλα και ψηθούν, τα βγάζουµε αµέσως µε µία σπάτουλα. Εάν κρυώσουν µέσα στο ταψί, κολλάνε και σπάνε.

Επίσης...

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.

Ζελέ Λεμόνι με Γάλα και Μπισκότα

Ένα πανεύκολο γλυκό, που δροσίζει με λεμονάτο άρωμα τον ουρανίσκο σου.