Υλικά
Υλικά
250 γρ. Βούτυρο 250 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα 70% 4. Αυγά 2 γρ. Αλάτι 150 γρ. Ζάχαρη 175 γρ. Ζάχαρη μαύρη 5 γρ. Βανίλια, εκχύλισμα 120 γρ. Αλεύρι μαλακό 250 γρ. Φουντούκι χοντροκομμένο
Εργαλεία
* Μίξερ * Κατσαρόλα * Ταψί 24x30 εκ. * Μαρίζ * Φόρμα τάρτας * Μπολ * Επιφάνεια κοπής * Μαχαίρι chef
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε τα αυγά με τις ζάχαρες και τη βανίλια στο μίξερ (με το σύρμα), μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της σοκολάτας στα αυγά, μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς.
Προσθέτουμε το αλάτι στο αλεύρι και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα της σοκολάτας.
Κατά διαστήματα σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στο μείγμα με μια μαρίζ το αλεύρι, που έχει μείνει στα τοιχώματα του κάδου του.
Προσθέτουμε τα φουντούκια.
Προετοιμάζουμε ένα ταψί μεγέθους 24x40 εκ.σύμφωνα με τις οδηγίες στη σελ.
46 και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε φούρνο με αέρα στους 180° C.
Τα μπράουνις είναι έτοιμα, όταν βυθίσουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό του και αυτό βγει σχεδόν στεγνό, με λίγη υγρασία. Tips* Μπορείτε να φτιάξετε ένα ωραίο επιδόρπιο συνδυάζοντας το μπράουνι με παγωτό βανίλια και σάλτσα καραμέλα.