Follow us

Κρέμα μπαβαρουάζ πορτοκάλι

Κρέμα μπαβαρουάζ πορτοκάλι

Υλικά

υλικά

4 πορτοκάλια μέτρια, ακέρωτα

500 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης

1/2 λίτρο γάλα πλήρες

100 γρ.ζάχαρη σε κύβους

100 γρ.ζάχαρη

5 κρόκοι φρέσκων αβγών

1 λοβός βανίλιας

14 γρ. ζελατίνα σε σκόνη

3 κ.σ. λικέρ Γκραν Μαρνιέ

παρασκευή

Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα πορτοκάλια.

Τρίβουμε καλά όλους τους κύβους της ζάχαρης πάνω στη φλούδα του ενός πορτοκαλιού μέχρι να διαλυθούν και σταματάμε το τρίψιμο, μόλις αρχίσει να φαίνεται το λευκό μέρος της φλούδας.

Μ' αυτό τον τρόπο, η ζάχαρη θα πάρει όλα τα αρώματα του πορτοκαλιού.

Τρίβουμε σε μέτριο τρίφτη τη φλούδα απο τα υπόλοιπα πορτοκάλια, για να πάρουμε το ξύσμα.

Βουτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα με οπή (να χωράει δύο λίτρα) και την πασπαλίζουμε με το ξύσμα, κρατώντας στην άκρη 1/2 κ.γ.

Τη βάζουμε στο ψυγείο.

Σε μία μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα με το ξύσμα που κρατήσαμε και τη βανίλια, αφού την έχουμε σκίσει στη μέση και έχουμε ξεκολλήσει τα σποράκια της.

Αφήνουμε να μείνει περίπου μία ώρα στο ζεστό γάλα.

Στο μεταξύ, χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι ν' αφρατέψουν και ν' ασπρίσουν.

Αφαιρούμε το λοβό της βανίλιας απο το γάλα και το βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.

Ρίχνουμε στο γάλα το μείγμα των κρόκων λίγο λίγο, ενώ χτυπάμε συνέχεια με το σύρμα των αβγών.

Αφήνουμε την κρέμα να σιγοβράσει 4'-5' ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Διαλύουμε καλά τη ζελατίνα σε 2-3 κ.σ κρύο νερό και την προσθέτουμε στην κρέμα, ανακατεύοντας.

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ.

Οταν η κρέμα αρχίσει να στερεοποιείται τη βγάζουμε απο το ψυγείο, τη μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ και πρσθέτουμε το λικέρ και τη σαντιγύ, λίγη λίγη, ανακατεύοντας με κουτάλι απαλά, μέχρι να γίνει μείγμα ομοιογενές.

Τη μεταφέρουμε στη φόρμα , καλύπτουμε απο πάνω με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες, πριν την σερβίρουμε.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά