Follow us

Κρέμα με κάστανα και Γκραν Μαρνιέ

Κρέμα με κάστανα και Γκραν Μαρνιέ

Υλικά

Υλικά (για 6 άτομα)

500 γρ. κρέμα κάστανου

400 ml κρέμα γάλακτος πλήρης*

3 κ.σ. λικέρ Γκραν Μαρνιέ

Ξύσμα πικρής σοκολάτας

Παρασκευή

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη μισή κρέμα κάστανου με το λικέρ και χτυπάμε με το σύρμα των αβγών να αφρατέψει.

Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολ ή ποτήρια (πρέπει να γεμίσουν μέχρι τη μέση).

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε σε αυτήν, προσεκτικά, μ' ένα κουτάλι, την υπόλοιπη κρέμα κάστανου.

Τη διατηρούμε στο ψυγείο, σκεπασμένη με μεμβράνη.

Λίγο πριν το σερβίρισμα, μοιράζουμε το μείγμα σαντιγί-κρέμα στα ποτήρια (με χοντρό κορνέ ή με κουτάλι), πάνω από την κρέμα κάστανου και γαρνίρουμε με ξύσμα σοκολάτας.

* Σημ.: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 500 γρ.

έτοιμη σαντιγί ζαχαροπλαστείου.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά