Follow us

Αχλάδια σε κόκκινο κρασί, με μασκαρπόνε

Αχλάδια σε κόκκινο κρασί, με μασκαρπόνε

Υλικά

6 αχλάδια κρυστάλλια (αν χρησιμοποιήσουμε ποικιλία με μεγαλύτερο μέγεθος, υπολογίζουμε λιγότερα)
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
1 1/2 φλιτζ. τσ. χυμός πορτοκαλιού
1 φλιτζ. τσ. ζάχαρη
1 πορτοκάλι, τη φλούδα
1 λοβός βανίλιας
1 ξύλο κανέλας

Για το μείγμα μασκαρπόνε
3/4 φλιτζ. τσ. μασκαρπόνε
1 κ.σ. ζάχαρη-άχνη
2 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα, ψιλοκομμένα

Παρασκευή

Βγάζουμε με κοφτερό μαχαιράκι τη φλούδα από το πορτοκάλι. Χαράζουμε το λοβό της βανίλιας κατά μήκος. Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια. Σε μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το κρασί με όλα τα πρώτα υλικά, εκτός από τα αχλάδια. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα αχλάδια. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από τη σάλτσα τους και τα βάζουμε σε βαθύ σκεύος. Στραγγίζουμε τη σάλτσα και ρίχνουμε 1/2 φλιτζ. τσαγιού στα αχλάδια. Τα βάζουμε στο ψυγείο. Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη και το χτυπάμε με το σύρμα των αβγών, να αφρατέψει. Τακτοποιούμε τα αχλάδια σε πιατέλα. Βάζουμε στο κέντρο καθενός από ένα κουταλάκι μασκαρπόνε. Τα ραντίζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι και πασπαλίζουμε τα αχλάδια με το τριμμένο φιστίκι.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.