Follow us

"Κροστάτα" με σταφύλια (Ιταλικό γλυκό)

"Κροστάτα" με σταφύλια (Ιταλικό γλυκό)

Υλικά

Υλικά

300 γρ. μαύρο σταφύλι και 300 γρ. λευκό (ξεσποριασμένα)

200 γρ. αλεύρι

75 γρ. φρέσκο βούτυρο

3 αβγά

3 κ.σ. ζάχαρη

1 φλιτζ. του καφέ κρέμα γάλακτος

1/2 ποτήρι νερό

Ελάχιστο αλάτι

Παρασκευή

Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, κάνουμε λακκουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο, το νερό και ελάχιστο αλάτι.

Ζυμώνουμε να γίνει μια ζύμη μέτρια και την αφήνουμε να σταθεί 20-30 λεπτά.

Ανάβουμε το φούρνο στους 190°.

Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και την κρέμα μέχρι να ασπρίσουν.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεγάλη ταρτιέρα.

Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε ανάλογο μέγεθος και την απλώνουμε στην ταρτιέρα, πιέζοντας να εφαρμόσει στα πλάγια.

Τοποθετούμε γύρω γύρω τις άσπρες ρώγες και στη μέση τις μαύρες.

Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και ψήνουμε την τάρτα για 25-30 λεπτά.

Η κρούστα πρέπει να έχει αποκτήσει χρυσό χρώμα και να έχει πήξει στο κέντρο.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.