Μίνι Κέικ Με Φιστίκια Αιγίνης

Μίνι Κέικ Με Φιστίκια Αιγίνης
Υλικά
φορμάκια: μικρά για μάφινς (16 -18 τεμ.)

260 γρ. αλεύρι
για όλες τις χρήσεις
300 γρ. ζάχαρη
110 γρ. βούτυρο μαλακό
3 αυγά
1/2 κ.σ. αλάτι
1 κ.γλ. βανίλια
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα
135 γρ. τυρί κρέμα

Γλάσο:
150 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γλ. φρέσκος χυμός λεμόνι

Παρασκευή

Αλέθετε στο μπλέντερ πολύ καλά τα 65 γρ. φιστίκια Αιγίνης. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το αλάτι. Σε ένα μπολ χτυπάτε το βούτυρο και το τυρί κρέμα και προσθέτετε τα φιστίκια. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τα αυγά ένα-ένα και τη βανίλια. Μεταφέρετε τα υλικά στο μίξερ και, σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτετε το κοσκινισμένο αλεύρι. Μετά διπλώνετε τα υπόλοιπα 35 γρ. φιστίκια ολόκληρα. Μεταφέρετε το μίγμα σε βουτυρωμένα φορμάκια και ψήνετε. Χτυπάτε τη ζάχαρη άχνη με την κρέμα γάλακτος, μέχρι να πήξει. Τέλος, προσθέτετε το λεμόνι και, όταν το γλυκό έχει κρυώσει, περιχύνετε είτε το σιρόπι είτε τη ζάχαρη άχνη.

Θερμοκρασία: 180°C
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 20΄- 25΄

Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μία χώρα με αφθονία στα φιστίκια. Αυτός ο καρπός που είναι τόσο γευστικός από μόνος του μπορεί να έχει πολλαπλές χρήσεις στη μαγειρική, προσθέτοντας ένα ιδιαίτερο άρωμα και όχι μόνο. Το γλυκό αυτό με την έντονη γεύση των φιστικιών δίνει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

(Από το βιβλίο Delicious Cakes των Λούση & Μαργαρίτα Έλλιοτ)


Γράψε την άποψή σου
Γλυκό

Κατηγορίες

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος