Follow us

Γλυκό με σύκα και ρικότα

Γλυκό με σύκα και ρικότα

Υλικά

Υλικά

6 μεγάλα σύκα

300 γρ. τυρί ρικότα

100 γρ. ζάχαρη

3 αβγά

3 κ.σ. κρέμα γάλακτος πλήρης

3 κ.σ. φύλλα μέντας ή δυόσμου, ψιλοκομμένα

Παρασκευή

Ανάβουμε το φούρνο στους 2000°.

Λιώνουμε τη ρικότα με πιρούνι και την αναμειγνύουμε με τη ζάχαρη, τα αβγά ελαφρά χτυπημένα και τη μέντα ή το δυόσμο.

Πλένουμε καλά τα σύκα, κόβουμε το κοτσάνι τους και τα κόβουμε στη μέση, με τη φλούδα τους.

Βουτυρώνουμε μια αντικολλητική φόρμα, χαμηλή, και βάζουμε μέσα την κρέμα.

Βυθίζουμε στην κρέμα τα σύκα, με το κομμένο μέρος προς τα πάνω, σε κυκλικό σχήμα.

Ψήνουμε το γλυκό για 35 λεπτά και το σερβίρουμε χλιαρό.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.