Υλικά
Υλικά
6 μεγάλα σύκα
300 γρ. τυρί ρικότα
100 γρ. ζάχαρη
3 αβγά
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος πλήρης
3 κ.σ. φύλλα μέντας ή δυόσμου, ψιλοκομμένα
Παρασκευή
Ανάβουμε το φούρνο στους 2000°.
Λιώνουμε τη ρικότα με πιρούνι και την αναμειγνύουμε με τη ζάχαρη, τα αβγά ελαφρά χτυπημένα και τη μέντα ή το δυόσμο.
Πλένουμε καλά τα σύκα, κόβουμε το κοτσάνι τους και τα κόβουμε στη μέση, με τη φλούδα τους.
Βουτυρώνουμε μια αντικολλητική φόρμα, χαμηλή, και βάζουμε μέσα την κρέμα.
Βυθίζουμε στην κρέμα τα σύκα, με το κομμένο μέρος προς τα πάνω, σε κυκλικό σχήμα.
Ψήνουμε το γλυκό για 35 λεπτά και το σερβίρουμε χλιαρό.