Υλικά
6 ροδάκινα ή γιαρμάδες Υλικά για 6 άτομα
3 μακαρόν ή εργολάβοι
1 αυγό
1 κουταλιά ζάχαρη
1 ποτήρι Μαυροδάφνη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Διαλέγουμε τα φρούτα να είναι σφιχτά και ώριμα.
Τα κόβουμε στη μέση, βγάζουμε το κουκούτσι και αδειάζουμε λίγο ακόμα από τη σάρκα τους, προσεχτικά.
Ανακατεύουμε την σάρκα, ψιλοκομμένη, με τα μακαρόν τριμμένα, τη ζάχαρη ,το αυγό ελαφρά χτυπημένο, και 6-7 κουταλιές από την Μαυροδάφνη.
Γεμίζουμε με το μίγμα τα ροδάκινα και τα μεταφέρουμε σε ταψάκι.
Περιχύνουμε την υπόλοιπη Μαυροδάφνη και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο για 45 λεπτά.
Τα σερβίρουμε χλιαρά ή κρύα και τα συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με παγωτό ροδάκινο.Ένα ανάλαφρο καλοκαιρινό γλυκό όπου τα αρώματα και η βελούδινη υφή του ροδάκινου υποκλίνονται στο ισχυρό χαρακτήρα της Μαυροδάφνης.
Θα το συνοδεύσουμε με Vinsanto Σαντορίνης ή παλαιωμένη Μαυροδάφνη Πατρών.(Από το βιβλίο Οινομαγειρέματα, της Νίκης Μηταρέα)