Follow us

Αχλάδια Ζαχαράτα (Αμοργός)

Αχλάδια Ζαχαράτα (Αμοργός)

Υλικά

Υλικά

1 κιλό αχλάδια

800 γρ. ζάχαρη

200 γρ. μέλι

1 λίτρο νερό

χυμός 2 λεμονιών

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα αχλάδια και βγάζουμε τους σπόρους.

Τα βάζουμε σε λίγο νερό με χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν.

Σε κατσαρόλα βράζουμε τα αχλάδια μέχρι να μαλακώσουν.

Τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε καλά.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη, το μέλι και το νερό, μέχρι να δέσει.

Τοποθετούμε τα αχλάδια και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

Τα αφήνουμε ένα βράδυ να βγάλουν τα υγρά και τα ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι.

Τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.Από το βιβλίο "Παραδοσιακές Γεύσεις του Αιγαίου" της Λίλας Καραποστόλη

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.