Follow us

Κρέμα από βερίκοκα με γιαούρτι και καραμελωμένα αμύγδαλα

Κρέμα από βερίκοκα με γιαούρτι και καραμελωμένα αμύγδαλα

Υλικά

Υλικά

1 κιλό ώριμα βερίκοκα

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

5 κ.σ. ζάχαρη

6-7 κ.σ. ζάχαρη καστανή

3/4 φλιτζ. τσ. καραμελωμένα αμύγδαλα (ή μάντορλες)

Μερικές σταγόνες άρωμα βανίλιας

Παρασκευή

Πλένουμε τα βερίκοκα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Τα βάζουμε σε μέτρια κατσαρόλα με τις 5 κουτ.

σούπας ζάχαρη και τα αφήνουμε να ψηθούν μερικά λεπτά (χωρίς νερό) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά.

Μόλις διαλυθούν τα βερίκοκα, χωρίς να λιώσουν τελείως, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας και τα βάζουμε στο ψυγείο.

Όταν κρυώσουν τελείως, τα ανακατεύουμε με τα καραμελωμένα αμύγδαλα που έχουμε θρυμματίσει, χοντρά, στο μπλέντερ.

Μοιράζουμε την κρέμα βερίκοκου σε ποτήρια παγωτού και βάζουμε από πάνω μερικές κουταλιές γιαούρτι.

Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη, που θα λιώσει "καραμελώνοντας" το γιαούρτι.

Προσθέτουμε, αν θέλουμε, λίγα θρυμματισμένα αμύγδαλα.* Τα αμύγδαλα μπορούμε να τα καραμελώσουμε εμείς ή να τα αγοράσουμε έτοιμα.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά