Follow us

"Κραμπλ" από ροδάκινα

"Κραμπλ" από ροδάκινα

Υλικά

Υλικά

1.200 γρ. ροδάκινα, γιαρμάδες ή νεκταρίνια ώριμα αλλά σφιχτά

150 γρ. ζάχαρη

150 γρ. αλεύρι

120 γρ. βούτυρο φρέσκο

1/2 φλιτζ. τσ. αμύγδαλα με τη φλούδα, σπασμένα χοντρά

Μερικές σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου (μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με 2 κ.σ. λικέρ Αμαρέτο)

Παρασκευή

Σε ένα ταψάκι ανακατεύουμε αλεύρι, ζάχαρη, βούτυρο σε κομματάκια, αμύγδαλα, αναμειγνύουμε με τα δάχτυλα για να ενωθούν, προσθέτουμε το άρωμα πικραμύγδαλου (6-7 σταγόνες) και συνεχίζουμε το ζύμωμα τρίβοντας τη ζύμη με τα δάχτυλα, μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα.

Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα ροδάκινα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°.

Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος, σαν ταρτιέρα.

Πλένουμε τα φρούτα, τα σκουπίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Τακτοποιούμε τις φέτες στο σκεύος και σκορπίζουμε επάνω τα ψίχουλα της ζύμης μας.

Ψήνουμε το γλυκό για 30 λεπτά περίπου και το σερβίρουμε σχεδόν χλιαρό ή κρύο.* Τα διάφορα αρώματα (εσάνς) τα βρίσκουμε στα μεγάλα σουπερμάρκετ και καταστήματα μπαχαρικών.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.