Follow us

Φρουτοσαλάτα εσπεριδοειδών

Φρουτοσαλάτα εσπεριδοειδών

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

2 σαγκουίνια

1 κίτρινο γκρέιπφρουτ

1 ροζ γκρέιπφρουτ

250 γρ. νερό

1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα

125 γρ. ζάχαρη

1 γρ. σαφράν

4 μπάλες παγωτό ανανά

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε φέτες, αφαιρώντας τα κουκούτσια.

Βάζουμε σε κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη­, το σαφράν και τη μαστίχα σε μέτρια φωτιά και κάνουμε ένα σιρόπι.

Μοιράζουμε τα φρούτα­ σε τέσσερα μπολ, τα περιχύνουμε με το σιρόπι και σερβίρουμε με το παγωτό.

Η συνταγή είναι παραλλαγή σε ένα επιδόρπιο του Christian Robert από το ρεστοράν «St’ Astra East»

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.