Υλικά
Υλικά
1 δόση ζύμη σαμπλέ για τάρτα 24-26 εκ.
1 μέτριος φρέσκος ανανάς ή ένα κουτί φέτες ανανά
130 γρ. καρύδα τριμμένη
1/2 φλιτζ. τσ. σουλτανίνα μουλιασμένη σε ρούμι
4 αβγά
120 γρ.βούτυρο φρέσκο, εκτός ψυγείου
120 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες σε σκόνη
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους περίπου 3 χλστ.
Απλώνουμε το φύλλο στη βουτυρωμένη ταρτιέρα, πιέζοντάςτο στα τοιχώματα.
Ισιώνουμε το τελείωμα με μαχαίρι.
Στρώνουμε επάνωένα κομμάτι λαδόκολλας, σκορπάμε ρύζι ή όσπρια και ψήνουμε τηντάρτα για 10-12 λεπτά. Κόβουμε τον ανανά σε φέτες με ομοιόμορφο πάχος περίπου1εκ., αφαιρούμετο σκληρό κέντρο και κόβουμε κάθε φέτα στη μέση.Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμετην καρύδα, τις βανίλιες και το μαλακό βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημαμέχρι να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο.
Προσθέτουμε τις σταφίδες κι ανακατεύουμεμε σπάτουλα.Απλώνουμε το μείγμα στην τάρτα και τακτοποιούμε επάνω τα κομμάτια του ανανά.Βάζουμε την τάρτα στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά.Την αφήνουμε να κρυώσει πριν να σερβίρουμε.