Υλικά
Υλικά
1 δόση ζύμη σαμπλέ
270 γρ. γάλα πλήρες
2 αβγά, τους κρόκους
50 γρ. ζάχαρη άχνη
25 γρ. αλεύρι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Διάφορα φρέσκα φρούτα, όπως φράουλες, ακτινίδια, μάνγκο, ροδάκινο, κεράσια, ανανάς
Ζελέ φραγκοστάφυλου
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°.
Βουτυρώνουμε τα φορμάκια σας.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους περίπου 3χλστ.
Το απλώνουμε στις τάρτες και το τρυπάμε με πιρούνι σε διάφορασημεία.
Ψήνουμε τα άδεια ταρτάκια για 15-20 λεπτά (ανάλογα με τομέγεθος και το πάχος του φύλλου).Ζεσταίνουμε το γάλα.
Χτυπάμε με το σύρμα τούς κρόκους με τη ζάχαρη.Προσθέτουμε το αλεύρι και το ζεστό γάλα λίγο λίγο, χτυπώντας με τοσύρμα.
Προσθέτουμε το ξύσμα και βάζουμε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά,να πήξει, ανακατεύοντας συνέχεια.
Μόλις αρχίσει να βράζει, την αποσύρουμεκαι αφήνουμε να κρυώσει.Έχουμε πλύνει και στεγνώσει τα φρούτα σας.
Κόβουμε τα μεγάλα φρούτα σεφετάκια, ενώ μικρές φράουλες και κεράσια μπαίνουν ολόκληρα.Μοιράζουμε την κρέμα στις τάρτες και τις γαρνίρουμε με διάφορους συνδυασμούςφρούτων.Ζεσταίνουμε ελαφρά το ζελέ φραγκοστάφυλου ώστε να ρευστοποιηθεί και καλύπτουμετα φρούτα κάθε τάρτας.