Υλικά
Υλικά
500 γρ.φράουλες, κατά προτίμηση βιολογικές
3 αβγά μεγάλα (πολύ φρέσκα)
250 γρ. μασκαρπόνε
120 γρ. ζάχαρη και 3 κουταλιές επιπλέον
12-14 μπισκότα σαβουαγιάρ
2 κ.σ. λικέρ Κουαντρώ ή Γκραν Μαρνιέ
1/2 λεμόνι, το χυμό
φυλλαράκια μέντας ή δυόσμου.
Παρασκευή
Χρειάζεστε ένα σκεύος περίπου 20χ28 εκ.
Πλένετε τις φράουλες, κόβετε τα κοτσάνια και τις κόβετε στα 4.Τις βάζετε σε μεγάλο μπολ και τις ανακατεύετε με το χυμό λεμονιού, το λικέρ και 2 κ .σ.
ζάχαρη.
Τις αφήνετε τουλάχιστον 20'.
Πολτοποιείτε τις φράουλες με το πιρούνι .
Θα πάρετε έναν πολτό με μικρά κομματάκια.
Απλώνετε τα μπισκότα στον πάτο του σκεύους και τα σκεπάζετε με αρκετό πολτό φράουλας ώστε να μουλιάσουν.
Βάζετε το σκεύος στο ψυγείο.
Χωρίζετε τα αβγά.
Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με τα 120 γρ.
ζάχαρης μέχρι ν' ασπρίσουν και να γίνει το μίγμα κρεμώδες.
Ανακατεύετε το μασκαρπόνε με πιρούνι, να αφρατέψει και το ενσωματώνετε στο μίγμα των αβγών χρησιμοποιώντας το σύρμα ή κουτάλι.
Χτυπάτε τ' ασπράδια με 1 κ.σ ζάχαρη σε μαρέγκα σφιχτή.
Προσθέτετε τη μαρέγκα στο μίγμα των αβγών σε 4-5 δόσεις, ανακατεύοντας κάθε φορά απαλά, από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να ενσωματωθεί.
Απλώνετε την κρέμα πάνω στα μπισκότα με τις φράουλες και αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Κατόπιν απλώνετε πάνω στην κρέμα τον υπόλοιπο πολτό φράουλας και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένη μέντα ή δυόσμο.
Βάζετε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.