Follow us

Δροσερό γλυκό με φράουλες και μασκαρπόνε

Δροσερό γλυκό με φράουλες και μασκαρπόνε

Υλικά

Υλικά

500 γρ.φράουλες, κατά προτίμηση βιολογικές

3 αβγά μεγάλα (πολύ φρέσκα)

250 γρ. μασκαρπόνε

120 γρ. ζάχαρη και 3 κουταλιές επιπλέον

12-14 μπισκότα σαβουαγιάρ

2 κ.σ. λικέρ Κουαντρώ ή Γκραν Μαρνιέ

1/2 λεμόνι, το χυμό

φυλλαράκια μέντας ή δυόσμου.

Παρασκευή

Χρειάζεστε ένα σκεύος περίπου 20χ28 εκ.

Πλένετε τις φράουλες, κόβετε τα κοτσάνια και τις κόβετε στα 4.Τις βάζετε σε μεγάλο μπολ και τις ανακατεύετε με το χυμό λεμονιού, το λικέρ και 2 κ .σ.

ζάχαρη.

Τις αφήνετε τουλάχιστον 20'.

Πολτοποιείτε τις φράουλες με το πιρούνι .

Θα πάρετε έναν πολτό με μικρά κομματάκια.

Απλώνετε τα μπισκότα στον πάτο του σκεύους και τα σκεπάζετε με αρκετό πολτό φράουλας ώστε να μουλιάσουν.

Βάζετε το σκεύος στο ψυγείο.

Χωρίζετε τα αβγά.

Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με τα 120 γρ.

ζάχαρης μέχρι ν' ασπρίσουν και να γίνει το μίγμα κρεμώδες.

Ανακατεύετε το μασκαρπόνε με πιρούνι, να αφρατέψει και το ενσωματώνετε στο μίγμα των αβγών χρησιμοποιώντας το σύρμα ή κουτάλι.

Χτυπάτε τ' ασπράδια με 1 κ.σ ζάχαρη σε μαρέγκα σφιχτή.

Προσθέτετε τη μαρέγκα στο μίγμα των αβγών σε 4-5 δόσεις, ανακατεύοντας κάθε φορά απαλά, από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να ενσωματωθεί.

Απλώνετε την κρέμα πάνω στα μπισκότα με τις φράουλες και αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Κατόπιν απλώνετε πάνω στην κρέμα τον υπόλοιπο πολτό φράουλας και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένη μέντα ή δυόσμο.

Βάζετε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Επίσης...

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.