Follow us

Ρυζόγαλο φούρνου με αμαρέτο

Ρυζόγαλο φούρνου με αμαρέτο

Υλικά

410 γρ. ροδάκινα κονσέρβας στραγγισμένα πολύ καλά από το σιρόπι τους
425 γρ. ρυζόγαλο
50 γρ. g μπισκότα αμαρέτο σπασμένα ελαφρά
25 γρ. μαργαρίνη soft
25 γρ. καφέ ζάχαρη
1 κρόκος αβγού
4 κ.σ. λικέρ αμαρέτο
1 δόση βανίλιας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Δουλεύουμε με το μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τον κρόκο, το μισό λικέρ και τη βανίλια και συνεχίζουμε μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Ρίχνουμε στο μείγμα τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα. Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε 4 φορμάκια. Τοποθετούμε στην επιφάνεια από ένα μισό ροδάκινο με το βαθούλωμα προς τα πάνω και σκεπάζουμε με το ? του μείγματος των μπισκότων. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λικέρ. Αφήνουμε στο φούρνο για 8-10 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Σερβίρουμε τοποθετώντας το κάθε φορμάκι σε ένα μικρό πιάτο και συνοδεύουμε με δύο μπισκότα αμαρέτο στο πλάι.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.