Υλικά
410 γρ. ροδάκινα κονσέρβας στραγγισμένα πολύ καλά από το σιρόπι τους
425 γρ. ρυζόγαλο
50 γρ. g μπισκότα αμαρέτο σπασμένα ελαφρά
25 γρ. μαργαρίνη soft
25 γρ. καφέ ζάχαρη
1 κρόκος αβγού
4 κ.σ. λικέρ αμαρέτο
1 δόση βανίλιας
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Δουλεύουμε με το μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τον κρόκο, το μισό λικέρ και τη βανίλια και συνεχίζουμε μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Ρίχνουμε στο μείγμα τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα. Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε 4 φορμάκια. Τοποθετούμε στην επιφάνεια από ένα μισό ροδάκινο με το βαθούλωμα προς τα πάνω και σκεπάζουμε με το ? του μείγματος των μπισκότων. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λικέρ. Αφήνουμε στο φούρνο για 8-10 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Σερβίρουμε τοποθετώντας το κάθε φορμάκι σε ένα μικρό πιάτο και συνοδεύουμε με δύο μπισκότα αμαρέτο στο πλάι.