Follow us

Μήλο γεμιστό με σουφλέ μοσχοκάρυδο

Μήλο γεμιστό με σουφλέ μοσχοκάρυδο

Υλικά

2 μεγάλα μήλα
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.σ. βούτυρο
1/3 κ.τσ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
25 γρ. ζάχαρη
1 μεγάλο αβγό χωρισμένος ο κρόκος από το ασπράδι
Σαντιγί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180?C. Κόβουμε μια φέτα από το πάνω και μια φέτα από τα κάτω μέρος κάθε μήλου. Τα αδειάζουμε αφήνοντας περίπου ½ πόντο από τη σάρκα τους. Τα αλείφουμε με το χυμό λεμονιού. Χοντροκόβουμε τη σάρκα των μήλων που βγάλαμε και τη βράζουμε για 5-6 λεπτά μαζί με 1 κ.σ. νερό μέχρι να μαλακώσει. Τη μεταφέρουμε σε μπολ και τη λιώνουμε καλά με πιρούνι. Προσθέτουμε το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο, τη ζάχαρη και τον κρόκο και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε το ασπράδι με μια πρέζα αλάτι σε μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας πολύ απαλά, από κάτω προς τα πάνω. Μοιράζουμε τη γέμιση στα μήλα, τα μεταφέρουμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Σερβίρουμε με λίγη έτοιμη κρέμα σαντιγί.

Επίσης...

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.

Τάρτα Μπισκοτένια με Φρούτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπισκοτένια τάρτα με φρούτα.

Κρέμα Ανάλαφρη με Σιμιγδάλι

Η συνταγή για την πιο ανάλαφρη και νόστιμη κρέμα με σιμιγδάλι.

Αρωματικό Κέικ με Μανταρίνι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και αρωματικό κέικ με μανταρίνι.