Υλικά
400ml γάλα καρύδας
100ml γάλα φρέσκο
10 ½ κ.τσ. τριμμένο καρδάμωμο (όχι κάρδαμο!)
60 γρ. σιμιγδάλι
60 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. τριμμένη καρύδα (αν θέλετε)
Για τη σάλτσα
1 μικρό ώριμο μάνγκο
2 κ.τσ. λεμόνι
4 φορμάκια για κρέμα καραμελέ
Λίγη άχνη ζάχαρη (προαιρετική)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα δύο γάλατα σε ένα κατσαρολάκι. Πασπαλίζουμε με το καρδάμωμο, ανεβάζουμε τη φωτιά μέχρι να βράσει και τότε ρίχνουμε το σιμιγδάλι . Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει σαν απαλή κρέμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να πήξει. Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 φορμάκια, αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο περίπου για 3 ώρες. Για τη σάλτσα, καθαρίζουμε το μάνγκο, το κόβουμε σε κομμάτια και το περνάμε από τη μουλινέτα μαζί με το λεμόνι και αν θέλουμε 1-2 κ.σ. άχνη-ζάχαρη μέχρι να γίνει λείο. Ξεφορμάρουμε τις πουτίγκες βουτώντας τες σε ζεστό νερό για 30΄΄ και τις σερβίρουμε με μια κουταλιά σάλτσα μάνγκο και λίγη τριμμένη καρύδα.