Follow us

Κρέμα καρύδας με σάλτσα μάνγκο

Κρέμα καρύδας με σάλτσα μάνγκο

Υλικά

400ml γάλα καρύδας
100ml γάλα φρέσκο
10 ½ κ.τσ. τριμμένο καρδάμωμο (όχι κάρδαμο!)
60 γρ. σιμιγδάλι
60 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. τριμμένη καρύδα (αν θέλετε)
Για τη σάλτσα
1 μικρό ώριμο μάνγκο
2 κ.τσ. λεμόνι
4 φορμάκια για κρέμα καραμελέ
Λίγη άχνη ζάχαρη (προαιρετική)

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα δύο γάλατα σε ένα κατσαρολάκι. Πασπαλίζουμε με το καρδάμωμο, ανεβάζουμε τη φωτιά μέχρι να βράσει και τότε ρίχνουμε το σιμιγδάλι . Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει σαν απαλή κρέμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να πήξει. Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 φορμάκια, αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο περίπου για 3 ώρες. Για τη σάλτσα, καθαρίζουμε το μάνγκο, το κόβουμε σε κομμάτια και το περνάμε από τη μουλινέτα μαζί με το λεμόνι και αν θέλουμε 1-2 κ.σ. άχνη-ζάχαρη μέχρι να γίνει λείο. Ξεφορμάρουμε τις πουτίγκες βουτώντας τες σε ζεστό νερό για 30΄΄ και τις σερβίρουμε με μια κουταλιά σάλτσα μάνγκο και λίγη τριμμένη καρύδα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.