Υλικά
6 μέτριες ώριμες μπανάνες
Χυμός λεμονιού
130 γρ. τυρί μπρι, κομμένο σε κυβάκια
4 κ.σ. γεμάτες φράουλες, μύρτιλλα, σμέουρα (ανάμεικτα ή ένα από αυτά)
4 κ.σ. χοντροσπασμένα καρύδια
2 κ.τσ. βούτυρο
4 .κ.τσ. αλεύρι + 1 κ.σ. ζάχαρη ανακατεμένα
2-3 κ.σ. ζάχαρη
1 ώριμο μάνγκο (αν θέλετε)
4 φορμάκια πυρίμαχα για κρεμ μπριλέ
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε στα δύο κατά μήκος και μετά στα τέσσερα και τις αλείφουμε με το λεμόνι. Βουτυρώνουμε τα φορμάκια και τα πασπαλίζουμε καλά με το αλεύρι με τη ζάχαρη. Βάζουμε καθέτως 5 κομμάτια μπανάνας στα τοιχώματα κάθε φόρμας και ένα κομμάτι στον πάτο. Ανακατεύουμε το μπρι, τα καρύδια και τα φρούτα και τα μοιράζουμε στα φορμάκια. Αφήνουμε στο φούρνο για 8-10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν καφετί χρώμα οι άκρες της μπανάνας. Βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5-7 λεπτά μέχρι να καραμελώσει η επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά, ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας τις φόρμες σε πιατάκι και σερβίρουμε αν θέλουμε, βάζοντας δίπλα λεπτές φέτες από το μάνγκο.