Follow us

Αμυγδαλόπιτα

Αμυγδαλόπιτα

Υλικά

Υλικά για 8-10 άτομα

2 φλιτζ. αμυγδαλόψιχα αλεσμένη

½ φλιτζ. αλεύρι και λίγο επιπλέον για το ταψί

1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ

8 αβγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια

2 φλιτζ. ζάχαρη άχνη

χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού

3-4 σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλου

3 κουτ. σούπας μπράντι

αμύγδαλα ασπρισμένα για διακόσμηση

λίγο βούτυρο για το ταψί


Για το σιρόπι

1 ½ φλιτζ. ζάχαρη

χυμό ½ λεμονιού

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο C.

Αναμειγνύετε την αμυγδαλόψιχα με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Χτυπάτε σε ένα μπολ με σύρμα τους κρόκους των αβγών μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτετε τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού το άρωμα πικραμύγδαλου και το μπράντι και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγο ακόμη μέχρι ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνετε προσεκτικά στο μπολ με ξύλινο κουτάλι και με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να μη φύγει ο αέρας της.

Μεταφέρετε το μείγμα σε αλευρωμένο και βουτυρωμένο ταψί και το ψήνετε για 10΄.

Κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 170ο C και το αφήνετε για άλλα 20΄-25΄.

Ελέγχετε αν έχει ψηθεί το γλυκό βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του: η λάμα πρέπει να βγαίνει στεγνή.

Βγάζετε την αμυγδαλόπιτα από το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει λίγο και την κόβετε σε κομμάτια.

Στολίζετε κάθε κομμάτι με ένα ασπρισμένο αμύγδαλο.

Στο μεταξύ, ετοιμάζετε το σιρόπι: βράζετε 1 ½ φλιτζάνι νερό με τη ζάχαρη και στο τέλος ρίχνετε το χυμό λεμονιού.

Περιχύνετε με το χλιαρό σιρόπι την αμυγδαλόπιτα.

Περιμένετε να ποτίσει με το σιρόπι και τη σερβίρετε πασπαλισμένη με σκόνη κανέλα.

Επίσης...

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.

Κέικ Μελένιο

Πώς θα φτιάξεις ένα μελένιο κέικ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Υπέροχο Κέικ Σοκολάτα - Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα υπέροχο κέικ σοκολάτα-πορτοκάλι.

Κέικ Περγαµόντο - Πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξεις κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Κέικ Δίχρωµο µε Μπανάνες και Σταφίδες

Η συνταγή για δίχρωμο κέικ με µπανάνες και σταφίδες.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Κέικ µε Γιαούρτι και Μαχλέπι

Η συνταγή για κέικ με γιαούρτι και μαχλέπι.

Κέικ Αµυγδάλου Σιροπιαστό

Η συνταγή για ένα σιροπιαστό κέικ αμυγδάλου.

Κέικ με Αχλάδια, Μπανάνα και Βερίκοκα, χωρίς Ζάχαρη

Ένα υγρό κέικ γεμάτο φρουτένια αρώματα, γεύση εξωτική και ολίγον τι σοκολατένια.

Κέικ µε Καρότο, Καρύδι και Μήλο

Πώς θα φτιάξεις κέικ µε καρότο, καρύδι και µήλο.

Νηστίσιµο Κέικ µε Βερίκοκα

Η συνταγή για νηστίσιµο κέικ µε βερίκοκα.