Follow us

Βασιλόπιτα παραδοσιακή

Βασιλόπιτα παραδοσιακή

Υλικά

Υλικά για 1 στρογγυλή φόρμα

3 ½ φλιτζ. αλεύρι

½ κουτ. τσαγιού αλάτι

3 κουτ. τσαγιού μπέικιν πάουντερ

1 φλιτζ. βούτυρο φρέσκο

2 φλιτζ. ζάχαρη

6 κρόκους αβγών

Ξύσμα πορτοκαλιού

1 φλιτζ. γάλα

Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Κοσκινίζετε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.

Χτυπάτε με το σύρμα σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτετε το ξύσμα του πορτοκαλιού και τους κρόκους έναν έναν, χωρίς να σταματήσετε να χτυπάτε.

Προσθέτετε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

Το μεταφέρετε σε ταψί στρωμένο με βουτυρωμένη λαδόκολλα και ψήνετε τη βασιλόπιτα για 45΄ περίπου.

Όταν κρυώσει, την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Επίσης...

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.

Κέικ Μελένιο

Πώς θα φτιάξεις ένα μελένιο κέικ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Υπέροχο Κέικ Σοκολάτα - Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα υπέροχο κέικ σοκολάτα-πορτοκάλι.

Κέικ Περγαµόντο - Πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξεις κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Κέικ Δίχρωµο µε Μπανάνες και Σταφίδες

Η συνταγή για δίχρωμο κέικ με µπανάνες και σταφίδες.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Κέικ µε Γιαούρτι και Μαχλέπι

Η συνταγή για κέικ με γιαούρτι και μαχλέπι.

Κέικ Αµυγδάλου Σιροπιαστό

Η συνταγή για ένα σιροπιαστό κέικ αμυγδάλου.

Κέικ με Αχλάδια, Μπανάνα και Βερίκοκα, χωρίς Ζάχαρη

Ένα υγρό κέικ γεμάτο φρουτένια αρώματα, γεύση εξωτική και ολίγον τι σοκολατένια.

Κέικ µε Καρότο, Καρύδι και Μήλο

Πώς θα φτιάξεις κέικ µε καρότο, καρύδι και µήλο.

Νηστίσιµο Κέικ µε Βερίκοκα

Η συνταγή για νηστίσιµο κέικ µε βερίκοκα.