Follow us

Μουσταλευριά

Μουσταλευριά

Υλικά

Υλικά για 1 μεγάλο μπολ ή 6 ατομικά

6 φλιτζ. μούστο

1 κουτ. σούπας στάχτη δεμένη μέσα σε ένα τουλπάνι

1 ½ φλιτζ. ζάχαρη

1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό

Κανέλα για πασπάλισμα

Καρύδια ή αμύγδαλα χοντροκομμένα για πασπάλισμα

Σουσάμι καβουρντισμένο για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βράζετε σε μια κατσαρόλα το μούστο με τη στάχτη για 10΄.

Τον αφήνετε να σταθεί για 12 ώρες και τον σουρώνετε με ένα τουλπάνι.

Αναμειγνύετε το ένα τρίτο του μούστου με το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη και βάζετε τον υπόλοιπο σε μια κατσαρόλα.

Όταν πάρει βράση, προσθέτετε το μείγμα με το σιμιγδάλι λίγο λίγο ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η μουσταλευριά.


Τη μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ ή τη μοιράζετε σε ατομικά και την πασπαλίζετε με κανέλα, καρύδια ή αμύγδαλα και, προαιρετικά, με σουσάμι.