Follow us

Ρυζόγαλο

Ρυζόγαλο

Υλικά

Υλικά για 1 μεγάλο μπολ ή 6 ατομικά

½ φλιτζ. ρύζι Καρολίνα

1 πρέζα αλάτι

5 φλιτζ. γάλα

2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ διαλυμένο σε 4 κουτ. σούπας κρύο νερό

½ φλιτζ. ζάχαρη

1 φακελάκι βανίλια σκόνη

Σκόνη κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βράζετε σε 1 ½ φλιτζάνι νερό το ρύζι με το αλάτι για 15΄.

Ρίχνετε το γάλα και συνεχίζετε το βράσιμο για 15΄ ακόμα.

Προσθέτετε το διαλυμένο κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και το αφήνετε στη φωτιά για 15΄ ακόμη.

Κατόπιν προσθέτετε τη βανίλια και ανακατεύετε.

Μεταφέρετε το ρυζόγαλο σε ατομικά μπολάκια, το αφήνετε να κρυώσει και το σερβίρετε πασπαλισμένο με κανέλα.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.