Follow us

Ice Cream Kati Παγωτό ινδική καρύδα

Η τέχνη του καυτερού φαγητού της Ταϋλάνδης. Αναμμένα κάρβουνα στο στόμα σε ελεύθερη (thai) εκδοχή. Ένας ενδιαφέρον διάλογος και 6 συνταγές.

Ice Cream Kati Παγωτό ινδική καρύδα

Υλικά

Υλικά

125 ml χυμός ινδικής καρύδας ή νερό

25 γρ. (κ.σ.) ζελατίνα

1 λίτρο γάλα ινδικής καρύδας

150 γρ. ζάχαρη

1/4 κ.γλ. ζάχαρη

150 γρ. ξύσμα ινδικής καρύδας

25 γρ. ξύσμα ινδικής καρύδας, καβουρδισμένο

Παρασκευή

Ζεσταίνουμε το χυμό της ινδικής καρύδας σε ένα μικρό κατσαρολάκι και το αδειάζουμε σε ένα δοχείο ανάμιξης.

Ρίχνουμε από πάνω, πασπάλιστά, τη ζελατίνα και την ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως.

Την αφήνουμε να κρυώσει.

Προσθέτουμε το γάλα της ινδικής καρύδας, τη ζάχαρη και το ξύσμα, και τα αναμιγνύουμε καλά με το μπλέντερ.

Βάζουμε το μίγμα σε ένα σκεύος παγωτού και το τοποθετούμε στον καταψύκτη.

Το αφήνουμε να παγώσει κάπως και στη συνέχεια το χτυπάμε καλά.

Το τοποθετούμε και πάλι στον καταψύκτη και επαναλαμβάνουμε το ανακάτεμα άλλες τρεις φορές, κάθε 20 λεπτά.

Τέλος, όταν πια έχει πήξει το παγωτό καλά, το σερβίρουμε, πασπαλίζοντάς το με καβουρδισμένο ξύσμα της ινδικής καρύδας.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.