Υλικά
Υλικά
3-4 ξερά σύκα
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο
Λικέρ μαστίχας
120 γρ. φύλλο καταΐφι
Λίγο βούτυρο για τα τσέρκια
Κρέμα
250 γρ. γλυκιά μυζήθρα
125 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κρόκο αβγού
100 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. λικέρ μαστίχας
Σορμπέ φραγκόσυκο (για 1/2 κιλό)
1 κιλό φραγκόσυκα
100 γρ. ζάχαρη
Παρασκευή
Καραμελώνουμε τα σύκα με τη ζάχαρη και το βούτυρο.
Τα σβήνουμε με το λικέρ μαστίχας.
Τα στραγγίζουμε και τα αναμιγνύουμε με την κρέμα.
Ετοιμάζουμε το καταΐφι Το ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά, στους 180°C, με λίγο βούτυρο σε φορμάκια (τσέρκια).
Το γεμίζουμε, όπως θα γεμίζαμε ένα μιλφέιγ, με την κρέμα που ετοιμάσαμε και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Κρέμα
Χτυπάμε στο μπλέντερ τη μυζήθρα για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για μερικά λεπτά ακόμα.
Αν η μυζήθρα είναι υδαρής, μειώνουμε λίγο την ποσότητα της κρέμας γάλακτος.
Σορμπέ φραγκόσυκο
Στύβουμε τα φραγκόσυκα και παίρνουμε 1/2 κιλό ζωμό.
Τον αναμιγνύουμε με τη ζάχαρη, τον βάζουμε στην παγωτομηχανή και ετοιμάζουμε ένα σορμπέ, το οποίο σερβίρουμε μαζί με το καταΐφι.